[hlOstan]

كركوند(اصفهان)

  • جمعیت :
    7002
  • کد تلفن :
    335

کرکوند يکي از شهرهاي استان اصفهان در ايران است. اين شهر در بخش مرکزي شهرستان مبارکه قرار دارد.
کرکوند از طريق اسکان يک قبيله کوچ نشين و به احتمال قوي در دوره مغول و به‌دنبال اصلاحات غازان خان بوجود آمده است اين مطلب را ساختار دستوري واژه کرکوندکه داراي پسوند اتصاف قبيله‌اي و عشيره‌اي است نيز تأييد مي‌کند در اسناد و مدارک باقيمانده از دوره صفوي بويژه در طومار شيخ بهايي کرکوند با همين نام آمده است . شواهدي وجود دارد که مرکزيت اين محل در اوايل دوره صفويه و پيش از آن در شمال محل فعلي در سمت غرب ده کهنه باغ معروف به باغ نواب بوده است.

در سمت غرب باغ نواب که تا چندي پيش در سال قبل هنوز بعضي از سنگ مزارهاي آن موجود بوده است . تاريخ سنگها و موقعيت محل گوياي برجسته خاندان صفوي بنام ميرزا رضي نوه دختري شاه عباس اول مي‌داند و او همان کسي است که به جرم تصرف در موقوفات بدستور شاه عباس دوم اموالش توقيف و خودش کور شد . خير آباد ا... قلي خان يکي از محله‌هاي کرکوند روستائي است که در دوره صفويه به همين نام موسوم بوده است سياهبوم در آن زمان رمضان آباد و باغشاه يکي از مزارع محله سورچه پائين از روستاي دوره قاجار که تابع سميرم و در اوايل دوره پهلوي جرو دهستان اشيان و تابع لنجان عليا بوده است.

جمعيت شهر کرکوندطبق آمارسازمان مديريت و برنامه ريزي در سال 1379 بالغ بر 6840 نفر و طبق آمار خانه بهداشت بالغ بر 9000 نفر مي‌باشد درصد جمعيت باسواد اين شهر 84,9 درصد و اين نسبت براي افراد لازم التعليم 98,7 درصد بوده است . مردم از فرهنگ و روحيه اشتراک مساعي خوبي با يکديگر برخوردارند . وجود مقبره امامزاده حليمه خاتون در اين شهر از ويژگيهاي ديگر آن مي‌باشد که اهالي وجود آن را براي شهر و ساکنين موجب برکت و حفظ شهر در مقابل خشکسالي و بلاياي مختلف مي‌دانند .

کتابخانه عمومي شهرکرکوند با جذابيت بسيارمطلوب از ويژگيهاي فرهنگي اين شهرمحسوب مي‌گردد. شهر کرکوند متشکل از محلات کرکوند ، سورچه پائين ، خير آباد ، سياهبوم و شهرک محمديه با جمعيتي در حدود 7200 نفر در حاشيه جلگه سر سبز زاينده رود در 65 کيلومتري جنوب غربي شهر اصفهان و 5 کيلومتري غرب شهر مبارکه و در بين ارتفاعات زاگرس شرقي مابين چاله سنندج به سيرجان بر روي طول جغرافيايي 48,51 شرقي و عرض جغرافيايي 22,32 واقع شده و از جنوب به مجتمع فولاد مبارکه ، از غرب به شهرستان لنجان و از شرق و شمال به شهرستان مبارکه محدود مي‌شود و عبور مسير ترانزيتي گذرگاه غرب از مرکز اين شهر مي‌باشد.

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :