بايک شهري است در استان خراسان رضوي در شرق ايران. اين شهر در بخش بايک شهرستان تربت حيدريه قرار دارد.
جمعيت اين شهردر سال 1385، برابر با 4,221 نفر بوده است.
قدمت بايک به زمان حمله مغول به ايران بازميگردد که تعدادي از بزرگان نشابور با حاکم جديد اين شهر به مخالفت برخاسته و راهي منطقهاي خوش آب و هوا شدند و در آنجا سکني گزيدند که به تدريج اين منطقه تبديل به آبادي شد و نام بايگ را بر آن نهادند.
پيشه اکثر مردم بايگ ابريشم کشي ميباشد بطوريکه طبق آمار در سال 1380 اين شهر به تنهايي 80 درصد ابريشم کل کشور را تامين ميکند با اين وجود عدهاي از مردم بايگ از راه کشاورزي نيز امرار معاش ميکنند. از جمله محصولات کشاورزي اين منطقه ميتوان به زعفران، بادام، گندم، چغندر قند، خربزه و... اشاره کرد.
روستاهاي اطراف بايگ شامل بسک، حصار، رود معجن، خورشبر، فهندر، صنوبر، سرخ آباد و فديهه (يا پيهه) ميباشند که در اين ميان روستاي فديهه داراي معادن سنگهاي قيمتي از جمله طلا، روستاي رود معجن داراي آبشار بسيار زيبايي در ميان صخرهها و حصار داراي طبيعتي بسيار دل انگيز است که هر ساله گردشگران داخلي و خارجي زيادي را به خود جلب ميکنند. درآمد اکثر مردم بايگ به شدت وابسته به ابريشم است که اين کمي براي مردم اين منطقه بدليل تک شغله بودن خطرناک است.
ابريشم کشي:
ابريشم کشي نيز درشهر بايگ موفق بوده و پيلههاي توليدي منطقه و يا خريداري شده از گيلان و مازندران به شهر بايگ آورده ميشود و در بيشتر خانههاي اين روستا با استفاده از دستگاههاي ابريشم کشي (چرخانه) تبديل به نخ ابريشم ميشود.اين هنر تنها در شهر بايگ براي حدود 1200 خانواده روستايي اشتغال با درآمد به وجود اوردهاست. پيلههاي خريداري شده از نقاط دور در اين روستا ابريشم کشي شده و به شهرهاي فرشبافي مانند: کاشان، اصفهان، نايين، کرمان … فرستاده ميشود.