[hlOstan]

انديمشك(خوزستان)

  • جمعیت :
    120177
  • کد تلفن :
    642

اَنديمِشک نام يک شهر و همچنين يک شهرستان در استان خوزستان ايران است. انديمشک داراي معدن شن، سنگ و گچ در ايستگاه شهبازان است.

راه‌آهن آن گلوگاه راه‌آهن تهران اهواز است و راه‌آهن آن خود، ناحيه مستقلي است. در تابستان گرماي هواي انديمشک تا حدود 52 درجه سانتي‌گراد نيز رسيده‌است. فصل سرد آن پرباران است. انديمشک در مسير جاده ترانزيت کشوري قرار دارد.

تاريخچه
انديمشك که واژگون شده «هندي مشك» است كه در كنار خرابه‌هاي شهر قديم «لور» و «اري ترين» ساخته شده است. لور شهري آباد بوده كه مورخين نيز از آن نام برده اند، اما از قرون و سطي به بعد از آبادي آن کاسته شده و پس از آن رو به ويراني نهاده است. در روزگار فتح‌علي‌شاه قاجار شخصي به نام حاج صالح خان مكري(حكمران شوشتر و دزفول) در كنار ويرانه‌هاي باستاني شهر لور دژي ساخت و آنرا قلعه «صالح آباد» ناميد، تا اين كه در اواخر دوره قاجاريه روستاي صالح آباد در 2 كيلومتري اين دژ بوسيله ايل «سگوند» ساخته شد كه شامل سياه چادرها و كپرهاي اين ايل و برخي از مهاجران لر بختياري بود. اما ديري نگذشت كه راه آهن سراسري جنوب افتتاح شد و سياه چادرها و كپرها از ميان رفته و صالح آباد، انديمشك ناميده شد. در اين دوران بود که انديمشک راه گسترش و پيشرفت را پيمود. شهر انديمشك شهري توريستي و از نظر موقعيت راه‌هاي شوسه، اصلي و مركزي مهم مي‌باشد، زيرا تنها شهري است كه استان خوزستان، لرستان و كرمانشاهان را به هم ارتباط مي‌دهد. در سمت شمال شرقي شهر، دشتي باير است كه از قديم مردم به آن لور گفته اند و همان سرزمين عيلامِ تاريخي مي‌باشد.

معادن سنگ آهک و دولوميت چناره در شمال شهرستان انديمشک در مجاورت روستاي بيدرويه قرار دارد. تخمين زده مي‌شود که اين ذخاير که در حال حاضر بهره برداري مي‌شوند است در حدود 100 سال قابل بهره برداري باشد. اين شهرستان داراي چند بخش و شهر است. گستردگي اين شهر به حدي است که مي‌توان آن را از نظر وسعت يکي از بزرگ‌ترين شهرهاي استان ناميد.اين شهرستان در جلگه واقع شده و آب وهواي آن گرم و خشك است. آب آشاميدني شهر انديمشك در نمونه آب شناسي در ايران كم نظير و بي‌مانند شناخته شده و بهترين نوع آب طبيعي و زلال در اين سامان وجود دارد[نيازمند منبع]. شهرستان انديمشك از نظر موقعيت راه‌هاي شوسه، اصلي و مركزي داراي اهميت بوده و دو سد عظيم دز و کرخه در اين شهرستان قرار دارند که سد دز در 23 کيلومتري شمال شرق اين شهرستان واقع شده و سد کرخه در 25 کيلومتري غرب شهر انديمشک قرار دارد. وهمين امر سبب شهرت اين شهر به شهر سدهاي آبي گرديده است.اين شهرستان با داشتن مراتع بسيار در اطراف خود و وجود رودخانه بزرگ دز در فاصله 5 کيلومتري از استعداد بسياري براي صنعت و کشاورزي و دامپروري برخوردار است.

دوران جنگ
انديمشک در جنگ تحميلي دچار حملات وآسيبهاي فراواني گرديد که مي‌توان به 4 آذر ماه 1365 وحمله هوايي و بمباراني توسط حدود 150 هواپيماي عراقي در قالب 3 اسکادران و تقديم يکهزار شهيد اشاره کرد همچنين دوکوهه يکي از يادمانهاي جنگ ايران و عراق در اين شهرستان مي‌باشد.

آثار تاريخي و باستاني
سد دز و درياچه پشت آناين شهرستان به واسطه قرار گرفتن در مجاورت تمدن باستاني ايلام داراي مناطق و اشياي باستاني فراواني مي‌باشد اما متاسفانه اين مناطق باستاني به علت عدم توجه مسئولين ناشناخته و در حال غارت است. زيارتگاه شاهزاده احمد از جمله ديدني‌هاي منطقه‌است که در دل کوهستان‌هاي شمالي اين شهر قرار دارد. پل صيحه در 10 کيلومتري اتوبان انديشک شوش نيز يکي از آثار باستاني انديمشک مي‌باشد که از دوران صفوي به يادگار مانده است. قلعه قاسم در شمال انديمشک همچنين قلعه رزه و ويرانه هاي شهر ايلامي زعفران دشت از ديگر جاذبه‌هاي اين شهرستان است از مناطق ديدني ديگر با دره‌ها و چشمه‌هاي زيبا و صخره‌هاي ديدني و مناسب براي صخره‌نوردان است.

کرانه‌هاي دو درياچه سدهاي کرخه و دز بسيار ديدني به ويژه در فصول زمستان و بهار است. آب اين درياچه‌ها داراي ماهي‌هاي بزرگي از نوع شيربت، سونگ و بتک و قزل‌آلاي سياه است.

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :