[hlOstan]

شوش دانيال(خوزستان)

شهر شوش با 5/6 کيلومتر مربع مساحت در 24 کيلومتري جنوب غربي دزفول و115 کيلومتري شمال غربي اهواز بين 32 درجه و2 دقيقه عرض شمالي و47 درجه و1 دقيقه طول شرقي نسبت به نصف النهار گرينويچ قرار دارد. بلندي شهر شوش از سطح دريا 87 متر وفاصله هوايي تا تهران 479 کيلومتر است. فاصله زميني شوش تا تهران 766 کيلومتر، تا اهواز 115 کيلومتر، تا دزفول 24 وتا انديمشک 38 کيلومتر است. حدود 1329 هـ.ش به بخش تبديل شد، شهر باستاني شوش از مراکز تمدن قديم، از معروفترين شهرهاي دنيا، پايتخت چند هزار ساله مملکت عيلام وهمچنين پايتخت زمستاني امپراطوري هخامنشي بوده‌است.حمزه اصفهاني شوش را چنين توصيف نموده : شوش به معني شهر زيبا، باصفا، خوب ولطيف. در تورات ودر قاموس موسي درباره شوش آمده‌است : شوشن يا شوشان درعبري زنبق بوده، در يونان سوسناي مي‌گفتند ونامهاي ديگرش «سوسا» «سوس» بوده، قسمت بزرگي از ولايت شوش و عيلام را هم «سوسيانا» يا «سوزيانا» مي‌گفتند. شوش يا شوشن نام همه گياهان تيره سنبل وزنبق ونرگس واسپرغم به شمار مي‌رود. شوش در قرون وسطي آباد ومرکزي بزرگ براي خوزستان بوده‌است که در آن روزگار چندين شهر، آبادي وحومه داشته ودر آن شهر قلعه‌اي محکم وقديمي، بازارهايي با شکوه ومسجدي با ستونهاي گرد وجود داشته‌اند. اين شهر به داشتن منسوجات ابريشمي خام، ترنج، انارونيشکر معروف بوده‌است. آرامگاه دانيال نبي صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم پيامبر خدا در شهر شوش واقع گرديده‌است. شوش در دوره اسلامي نيز مدتها از شهرهاي پرجمعيت وپررونق بود، هنگامي که مرکز خوزستان به اهواز منتقل شد شوش کم کم اهميت خود را از دست داد.در طبقات پايين تر اين شهر آثاري بدست آمده که باستان شناسان آنها را مربوط به 8 هزار سال پيش مي‌دانند.

اقتصاد شهر شوش
حيات اقتصادي شهر شوش با احداث راه اصلي تهران – خرمشهر و راه آهن سراسري آغاز گرديد.اهميت تاريخي آن نيز موجبات توجه و جذب جهانگردان و مشتاقان زيارت بارگاه دانيال نبي عليه السلام را فراهم آورد به نحوي که با افزايش جمعيت اين شهر در سال 1335 داراي شهرداري گرديد و با احداث سد دز شبکه خطوط انتقال انرژي، سيستم ابياري مدرن، ايجاد کشت و صنعت‌ها به خصوص هفت تپه و واحدهاي صنعتي متعدد منطقه شمال خوزستان به خصوص ناحيه اطراف، شهر شوش شاهد تحول اقتصادي عظيمي است که جايگاه ويژه‌اي در اقتصاد ملي و توسعه کشور بدست آورد.با فراهم شدن زمينه‌هاي مناسب سرمايه گذاري و توسعه فعاليت‌هاي جديد اقتصادي در منطقه بخش خدمات ويژه بازرگاني و مبادله کالا از يک سو، خدمات بانکي و اداري از سوي ديگر گسترش يافت به نحوي که بخش عظيمي از نيروي انساني شاغل در منطقه را به خود جذب نمود. در شهر شوش نقش بخش خدمات و بازرگاني برجسته تر از ساير بخش‌ها است.

کشاورزي
وجود اراضي مستعد کشاورزي، رودخانه‌هاي پرآب دائمي، سفره‌هاي آب‌هاي زيرزميني سطح نسبتاًوسيع جنگل در حواشي رودخانه، سواحل و آب بندهاي متعدد، مراتع و مراکز کشت و صنعت در شهرستان شوش سبب شده‌اند مه فعاليت کشاورزي (زراعت، دامداري و صيد ماهي) مهمترين فعاليت اقتصادي منطقه به شمار آيد و بالاترين جمعيت فعال را به خود جذب نمايد و در اين ميان بخش زراعت از اهميت ويژه‌اي برخوردار است به طوري که 85 درصد شاغلين بخش کشاورزي را به خود مشغول کرده‌است.در بررسي وضعيت دما و بارش شهرستان شوش مشخص شده که اين منطقه حداقل در 6 ماه از سال با کمبود بارش مواجه‌است و از آنجايي که سالانه سطح وسيعي از اراضي به زير کشت زراعت‌هايي چون گندم، نيشکر، ذرت، برنج، چغندرقند و... مي‌رود بهره برداري و توزيع آب‌هاي سطحي منطقه از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.به طور کلي شيوه‌هاي آبياري زمين‌هاي زراعي شهرستان به شرح زير است: الف) اراضي زير شبکه مدرن آبياري دز: سطح بسيار وسيعي از اراضي شهرستان شوش زير پوشش اين سيستم ابياري مي‌باشد که از کانال‌هاي مدرن درجه 1 و 2 تشکيل شده‌است. کل زمين‌هاي زير پوشش اين شبکه 38994 هکتار مي‌باشد که بالاترين رقم مربوط به دهستان حسين آباد است که رقم 12855 هکتار را به خود اختصاص داده‌است. ب) اراضي زير ايستگاه پمپاژ چاه‌ها: بسياري از اراضي غرب شهرستان شوش که در غرب رودخانه کرخه قرار دارند به وسيله چاه‌هاي عميق و نيمه عميق آبياري مي‌شوند و انتظار مي‌رود با بهره برداري از سد عظيم کرخه و اجراي سيستم کانال کشي آن باعث رشد و توسعه کشاورزي و اقتصادي منطقه گردد.

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :