هيدج يکي از شهرهاي استان زنجان است. اين شهر زادگاه حکيم هيدجي (حکيم و فيلسوف) است. زبان مردم اين شهر ترکي آذربايجاني با لهجهاي خاص هيدج است.مردمان اين شهر بسيار مبادي آداب هستند. بر اساس سرشماري سال 1385، جمعيت اين شهر برابر با17500 نفر بودهاست. اين شهر داراي ادبا و شاعراني مانند ملا محمد علي معروف به حکيم هيدجي ، عوضعلي صالحي معروف به رهگذر هيدجي و شاعران ديگر از جمله علي کياني (کيان) ، حميده صالحي (غريبه) ، نعيمه مرسلي (ن.م.رها) و ديگران را نام برد که انجمن شعراي اين شهر از قديمي ترين انجمن هاي ادبي است . اين شهر داراي حوزه علميه با قدمت بالاي يک قرن ميباشد ، که بزرگاني چون فخيم ابهري ، حکيم هيدجي ، استاد بلاغت نيا در آن علم آموزي نموده اند.
در گذشته مردمان آن را "هيه" مي ناميدند که در آن دروازه و کاروانسرا براي استراحت کاروان بوده، نام هيدج از هودج يا محمل گرفته شده که در زمان هاي گذشته براي حمل بزرگان استفاده ميشده ، قدمت اين شهر به زمان هاي دور برمي گردد ولي از زماني که دختر شاه خدابنده سلطان محمد خدابنده که مقبره آن درگنبد سلطانيه است ،هنگام عبور از آن شهر که آن زمان روستايي دور بوده ، دخترش دچار بيماري شديدي شده و بعد از مداوا در همان مکان فوت ميکند از آنجا که اين منطقه آب و هوايي بسيار مطبوع داشته در همانجا دخترش را دفن و مقبرهاي زيبا از سنگ مرمر سفيد وکمياب برايش مي سازد که در سال 1352 توسط تاراجگران هويت ربوده شد و از آن زمان نام هيدج در بين شهرهاي معروف در تاريخ ايران ماندگار شد.
اقتصاد:
مهمترين محصولات کشاورزي هيدج شامل گندم و جو، لوبيا، سيب زميني، زردآلو، آلو، سنجد، سيب، انگور است. کفاشي صنعت بومي شهر است.