دامغان يکي از شهرهاي استان سمنان در ايران است. اين شهر مرکز شهرستان دامغان است. جمعيت اين شهر بر اساس سرشماري سال 1385، برابر با 59,300 نفر بودهاست. دامغان از شهرهاي قديمي ايران است و نام آن در گذشته صددروازه بودهاست.
گذشته تاريخ
دامغان، زماني با نام صد دروازه (به يوناني: هکاتوم پوليس) پايتخت دولت اشکانيان بودهاست. قديميترين مسجـد ايران به نام مسجد تاريخانه در اين شهر قرار دارد.
دور شهر دامغان کاملاً ديوار کشيده شدهاست گفته ميشود به قدري ديوارهاي ستبري داشته که دو درشکه از کنار هم بر روي ديوار رد ميشدند. بازماندههـاي آن ديوار هم اکنون هم ديده ميشود.و به نام ديوار بارو مشهور است. دامغان دو گونه آبوهوا دارد. از جنوب به دشت کوير و از شمال به دامنههاي جنوبي رشته کوه البرز متصل است. به همين دليل بيشتر گونههاي ميوه در اين شهر ميرويند.
محصولات کشاورزي
مهمترين فراورده کشاورزي آن پسته است که جزو پستههاي بسيار مرغوب ايران و حتي جهان بشمار ميرود.
آثار تاريخي و ديدني
مهمترين تفريحگاه اين شهر چشمه علي است. تپه حصار نيز يکي از آثار به جاي مانده از روزگاران کهن است و حدود 7000 سال قدمت دارد و تا به حال کاوشهاي باستاني در آن صورت گرفته که نشان ميدهد شهري است که در اثر زلزله بر سر مردمانش خراب شدهاست کاوشهاي باستاني اخير نشان ميدهد که هفت هزار سال پيش در اين منطقه فولاد توليد ميشدهاست. نخستين بار در سال 1312 پروفسور اسميت در تپه حصار حفاريهاي باستان شناسي خود را انجام داد و به آثار ارزشمندي از تمدن اين منطقه دست يافت.
جاذبههاي گردشگري
چشمه علي
مسجد تاريخانه
مسجد جامع
برج چهلدختران
گنبد زنگوله
قلعه درب
تپهحصار
آرامگاه پيرعلمدار
امامزادگان جعفرومحمد
موزه حيات وحش دامغان
سرشناسان دامغان
منوچهري دامغاني
علي معلم دامغاني
محمد کاظم مهدوي دامغاني
محمود مهدوي دامغاني
فريده مهدوي دامغاني
يداله رويايي
ملا مهدي صحاف (مخلص)
حسن دامغاني
حسن سبحاني
سيد حسن شاهچراغي