شهر سوريان (Surian) مرکز شهرستان بوانات از شهرستان هاي استان فارس است. جمعيت اين شهر نزديک به 15000 نفر ميباشد. تاريخچه سوريان در بخش بندي هاي کشوري:
1)در سال 1316 بوانات داراي بخشداري شد و از همان هنگام سوريان مرکز بخش بوانات بود.
2)در سال 1343 سوريان داراي شهرداري شد.
3)در سال 1374 بخش بوانات به شهرستان فزوني يافت اينک از ديدگاه رسمي مر کز شهرستان بوانات شهر بوانات ناميده مي شود که اين دگرگوني نام شهر سوريان به شهر بوانات در همين چند سال گذشته اتفاق افتاده است.
مردمان سوريان
همه مردم اين شهر به زبان فارسي سخن ميگويند و از ديدگاه دسته بندي قومي، فارس هستند.
ويژگي هاي جغرافياي
شهر سوريان به وسيله باغ هاي سرسبز و انبوه و دو رشته کوه در ميان گرفته شده است. کوه ختابون از رشته کوههاي زاگرس و از کوههاي شهرستان بوانات است که بلند ترين قله اين کوهها در بخش جنوبي شهر سوريان جاي دارد. همچنين يک رودخانه فصلي از اين شهر مي گذرد.
جاهاي ديدني
سوريان طبيعتي زيبا و سرسبز و ديدني دارد، باغ هاي انبوه اين شهر و کناره سرسبز رودخانه و کوههاي باصفا و چشمههاي گوارا بينندگان را شاد و خرسند ميکند. تفريح گاه و زيارتگاه محمد حنيفه که در دامنه کوه ختابون جاي دارد در بهار و تابستان مردم را به سوي خود مي کشاند. اين تفريح گاه چشمه پرآب و درختان تنومند و سالمند چنار و يک قدمگاه را در بر ميگيرد. گفته ميشود که اين قدمگاه در زمان پيش از ورود اسلام به ايران، آتشکده بوده است.
آثار تاريخي
شهر سوريان چندين بناي تاريخي مانند مسجد جامع سوريان و پل آجري روي رودخانه اصلي که هر دو از بناهاي دوره ديلميان هستند را در خود به يادگار دارد. منبر معروف مسجد جامع سوريان در موزه ايران باستان نگهداري ميشود.