قير شهري است در استان فارس در جنوب ايران. اين شهر در بخش مرکزي شهرستان قير و کارزين قرار گرفته است. جمعيت اين شهر طبق سرشماري سال 1385، برابر با 17,429 نفر بوده است.
پيشينه
شهرستان قير سابقهاي نسبتاً کهن دارد و مورخين و سياحاني همچون ابن حوقل بغدادي، اصطخري، ابن بلخي، مستوفي و ... بدين شهرستان اشاراتي داشته اند و در فارسنامه ناصري اين شهرستان مهد و خاستگاه دانشمندان و فرهيختگاني همچون شيخ ابوطاهر مجد الدين محمدبن يعقوب کارزيني معروف به فيروزآبادي صاحب قاموس شريف و ... قلمداد گرديده است.(قلعههاي به جامانده از زمان ساسانيان نشان دهنده قدمت اين شهر است.(قلعه شاپريون(=پرگون) و قلعه گبري)
جغرافيا
شهرستان قير در 185 کيلومتري شهر شيراز مرکز استان فارس واقع گرديده است.اين شهرستان با وسعتي قريب به 3400 کيلومتر مربع آب و هوايي گرم و نسبتاً ملايم دارد. ارتفاع آن از سطح دريا 750 متر و ميانگين بارندگي 250 ميليمتر در سال ميباشد. از نظر سازگاري آب و هوا و خاک، اين شهرستان جزو مناطق منحصر به فرد کشاورزي و باغداري در سطح جهان ميباشد و در توليد مرکبات با قريب 400 هزار تن توليد سالانه مقام اول را در استان فارس داراست. محصولات خرماي اين شهر نيز از لحاظ کمي قابل توجه وبه لحاظ کيفي از بهترين خرماهاي منطقه است.
زلزله
در 21 فروردين سال 1351 شمسي زلزلهاي به شدت 6.8 در مفياس ريشتر اين شهر را ويران کرد.وتعداد زيادي از مردم در اين فاجعه جان باختند. کمکهاي زيادي از شهر هاي اطراف به اين شهر رسيد. مردم اين شهر به مدت دو سال در چادر زندگي کردند. و روزگاري سخت را گذراندند.