[hlOstan]

قروه(كردستان)

  • جمعیت :
    66390
  • کد تلفن :
    872

شهر قُروه مرکز شهرستان قروه و در استان کردستان قرار دارد. اين شهر در دشت وسيعي در 93 کيلومتري شرق سنندج و شمال غربي همدان قرار دارد و از آغاز در طول جاده سنندج به طرف همدان توسعه يافته است.

پيشينه
مرکز حکومت اين شهر در گذشته روستاي قصلان بود که توسط «امان‌الله خان» بزرگ والي معروف کردستان احداث شده است. از نام‌هاي قديمي آن اسفندآباد بوده است.

مردم شهرستان قُروه به زبان ترکي و کردي تکلم مي‌کنند. اما مردم شهر قروه اصالتاً ترک زبان بوده‌اند . در حال حاظر بخش اعظم شهر به زبان کردي و قسمتي از آن به زبان ترکي صحبت مي‌کنند . ارتباط با شهر همدان از يک سو و تأسيس تشکيلات اداري تابع استان کردستان از سويي ديگر موجب گرديده که فرهنگ محلي از آميختگي فرهنگ ترکي و کردي به وجود آمده و در اين به هم پيوستگي، هسته جمعيتي و نگهداري ثابت و مداوم آن در منطقه بي نهايت موثر بوده است سبک خانه‌ها و آداب و رسوم اجتماعي و تار و پود اصلي شهر قديمي قُروه که عناصر اجتماعي و ساختماني را به صورت ويژه‌اي دريکديگر ادغام کرده است، نشان از گذشته‌اي اصيل و استوار دارد. قُروه يک منطقه کشاورزي مستعد است که درآمد مردم آن از اين محل و تاحدودي دامداري تأمين مي‌شود و اين خود وجبات تمرکز جمعيت در روستاهاي قُروه است. از مهم‌ترين محصولات کشاورزي دشت فروه مي‌توان به گندم، جو، سيب زميني، چغندر، انگور، يونجه، انواع صيفي جات اشاره نمود.
اين شهر داراي معادن سنگ و طلا است. يک شرکت استراليائي بنام ريوتينتودر مهر 1384 از کشف يک معدن بزرگ طلا در غرب قُروه و در منطقه داشکسن(ساري گوني) خبر داد، و اعلام کرد مي‌تواند با مشارکت در اين پروژه، توليد طلا را در ايران تا پنج برابر افزايش دهد، و در 12 تا 18 سال آينده نيز، بطور متوسط 4 ميليون تن سنگ معدن طلا در سال استخراج کرد.اين شرکت استراليائي 70 درصد از شرکت زرکوه را در اختيار دارد. زرکوه اين معدن جديد را کشف کرده است. تنها 30 درصد از سهام باقيمانده متعلق به ايران است!

قُروه داراي معادن مهم سنگ است که تأمين کننده سنگ‌هاي ساختماني منطقه و کشور است. مهم‌ترين سنگ هاي تزييني معدني قُروه چيني سفيد، کريستال، و گرانيت مي‌باشند. شهر قُروه همچنين داراي سه شهرک صنعتي آونگان، دلبران و سه راهي ميهم است.

معروفترين کوه‌هاي قُروه کوه قره يارکه ,کولاوه، قلوز، ,بدر, حاج آقا، پنج‌علي و پريشان است که اغلب اوقات سال پوشده از برف است و رودخانه‌هاي معروف اين شهرستان تلخه‌رود، ازون، قُره‌چايي, و طهماسب‌قلي هستند که آب آنها وارد رود بزرگ قزل‌اوزن مي‌شود. مهم‌ترين‌ رودخانه‌ اين‌ شهر، رودشور نام‌ دارد.


نقاط ديدني
از اماکن تاريخي آن مي‌توان از امامزاده سيدجلال الدين (بابا گورگور)، پل فرهادآباد، آرامگاه شيداي نازار، حمام قصلان و آثار صخره‌اي فرهادتراش نام برد. تصوير زير درياچه سراب را به همراه کوه پوشيده از برف بدر نشان مي‌دهد.

مراکز ديدني قُروه عبارت‌اند از:
چشمه وينسار, سرانجيک, و باباگرگر.

اماکن تفريحي قُروه شامل:
سراب، خالصه, پارک رضوان، سنگ سياه، مانگاودول و سيفه

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :