سيرجان شهري است در استان کرمان.اين شهر مرکز شهرستان سيرجان است.جمعيت اين شهر بر پايه آمار سرشماري سال 85 برابر با 167,014 نفر است.
جغرافيا:
سيرجان، بعد از اسلام و تا ميانههاي سده دهم ميلادي شهر عمده و مرکز ايالت کرمان بوده که شيراجان هم گفته شدهاست. سيرجان تقريباً در هشت کيلومتري شرق شهر جديد سعيدآباد قرار داشته و در آن زمان والي کرمان نيز در همين محل مستقر بودهاست.
نام:
نام سيرجان در اصل سيرگان بوده و بناي آن را به بهمن پادشاه اشکاني نسبت ميدهند و در استيلاي عرب آن را معرب کردند و سيرجان ناميدند.عدهاي از مردم سيرجان مهاجراني هستند که در سالهاي پيش از سيوند فارس به سيرجان مهاجرت نمودهاند.
رهآورد:
مسقطي لواشک شکلاتي پسته نون کليسيرو کماچ اش واماچ
قووتو
شيريني خانگي، لوز پسته، هندي، بادام
سيرجان به موازات شهرهاي کرمان و رفسنجان يکي از مراکز اصلي توليد پسته کشور بوده که به لحاظ افزايش سطح زير کشت در چند سال اخير و به ثمردهي رسيدن باغات جوان از عمده ترين توليده کننده گان خواهد شد.به نظر ميرسد پسته سيرجان به لحاظ شرايط اقليمي از نظر کاهش آلودگي به آفلاتوکسين در وضعيت بسيار بهتري قرار دارد که اين از مزاياي پسته اين شهرستان به شمار ميآيد.منطقه ويژه اقتصادي سيرجان به عنوان اولين منطقه ويژه اقتصادي کشور نقش موثري در توسعه اين مناطق در کشور داشتهاست.
فرهنگ و هنر:
از بزرگان اين شهر ميتوان محمدابراهيم باستاني پاريزي، طاهره صفار زاده،محمد حسن زيدابادي (نبي السارقين) و علي اکبر سعيدي سيرجاني را نام برد.از افتخارات جوان سيرجان نيز ميتوان محسن محمدي، مرتجا، محمد آذرگون (ماذر سيرجاني)، محمد رضا کوچکي و محمدعلي آزاديخواه را نام برد.