[hlOstan]

دورود(لرستان)

شهرستان دورود (همچنين درود) شهرستاني است در شرق استان لرستان و مرکز آن شهر دورود است. مساحت شهرستان دورود 1326 کيلومتر مربع است که 7/4? خاک لرستان را شامل مي‌شود. اين شهرستان از شمال به شهرستان بروجرد و شهرستان سربند، از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به شهرستان اليگودرز و از غرب به شهرستان خرم آباد محدود است. آب و هواي معتدل کوهستاني دارد ومتوسط بارش سالانه آن 670 ميلي متر است. شهرستان دورود بر خلاف ديگر شهرستانهاي استان لرستان از قدمت تاريخي بسيار کمي برخوردار است . قدمت تاريخي اين شهر به حدود 130 سال مي‌رسد. بدليل موقعيت جغرافيايي شهر دورود مي‌توانيم اين شهر را جدا کننده دو تيره بختياري و لرستاني ناميد. قسمت جنوبي و جنوب شرقي رودخانه‌هاي مذکور بختياري و قسمتهاي شمالي و شمالغربي رود خانه لرستاني هستند. اين شهرستان تا سال 1368 بخشي از شهرستانهاي بروجرد و اليگودرز بود قسمت سيلاخور جزو بروجرد و قسمت مرکزي و شرقي جزو اليگودرز . مردمانش با لهجه‌هاي مختلفي صحبت مي‌کنند که مهم ترين آنها زبان بختياري، لري و گويش سيلاخوري يا دهاتيني است.

شهرستان دورود در دامنه رشته کوه زاگرس و در نزديکي اشترانکوه قرار گرفته است. دو سر شاخه رود دز يکي از شمال و يکي از شرق در دورود به هم مي‌‌پيوندند و با نام رود سزار سرچشمه اصلي رود دز مي‌شوند.

بخش ها و دهستانها
شهرستان دورود شامل دو بخش مرکزي و سيلاخور است و 146 روستاي داراي سکنه دارد. جمعيت اين شهرستان در سال 1384 بالغ بر 150هزار نفر گزارش شده است. مرکز آن شهر دورود است و چالانچولان شهر ديگر آن است.

بخش مرکزي شهرستان دورود
دهستان دورود
دهستان ژان
دهستان حشمت‌آباد

بخش سيلاخور
دهستان چالانچولان
دهستان سيلاخور

جاذبه‌هاي طبيعي شهرستان دورود
دورود جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري فراواني از قبيل کوه، جنگل، رودخانه، درياچه، دشت، آبشار، سراب، دره و حيات وحش دست نخورده دارد. برخي از گردشگاههاي طبيعي شهرستان دورود عبارت‌اند از:

1- درياچه گهر:درياچه گَهَر يکي از مرتفع ترين درياچه‌هاي ايران است. اين درياچه در 35 کيلومتري جنوب شرقي شهر دورود(بين دورود و زز و ماهرو اليگودرز) قرار گرفته است. . گهر بزرگ با مساحت يکصد هکتار و عمق درياچه بين 2 تا 28 متر و پهناي آن بين 400 تا 800 متر و درازاي آن 1500 متر است. در ماه‌هاي سرد سال، سطح درياچه يخ مي‌زند. همه ساله گردشگرهاي زيادي را از سراسر ايران به خود جذب مي‌کند.پس از عبور از گهر بزرگ و ورود به بخش زز و ماهرو اليگودرز با کمي پياده روي به گهر کوچک مي رسيم
2- اشترانکوه: اشترانکوه که به آلپ ايران نيز معروف است. اين نام تنها به خاطر بلند بودن آن رويش گذاشته نشده است بلکه به دليل شيب تند کوههايش و دره‌هاي جوان و v شکل و يخچالهاي طبيعي است. ارتفاع بلندترين قله آن سن بران 4150 متر است. اشترانکوه از مراکز کوهنوردي حرفه‌اي در ايران است و ساليانه از سراسر کشور کوهنوردان زيادي به اين منطقه مي‌آيند.
3- دره اسپر: منطقه زيباي دره اسپر که آبشار زيبايي نيز در آن وجود دارد.
4- آبشار بيشه(پوران): در جنوب شهرستان دورود در فاصله 35 کيلومتري آن قرار دارد. اين آبشار يکي از بهترين جاذبه‌هاي استان لرستان است که ساليانه افراد زيادي براي تعطيلات به ويژه از خوزستان به آنجا مي‌روند. علاوه بر آبشار مذکور، منطقه بيشه تفريحگاه‌هاي طبيعي ديگري نيز دارد.
5- آبشار تله زنگ: اين آبشار با بلنداي 100 متر و پهناي 40 متر در بين ده آبشار عريض دنيا قرار دارد.
6- دره ني گاه: دره‌اي است در منطقه حفاظت شده اشتراکوه با طبيعتي بکر قرار دارد . مسير دستيابي به اين دره بکراز طريق مسير امامزاده پير عبدالله است که حدود 12 ساعت پياده روي دارد.
7- کوه پريز.
8- کوه قارون.

نظرات
در صورتیکه اطلاعات و یا تصویری برای این شهر دارید لطفا از طریق این فرم برای ما ارسال نمایید.
پست الکترونیک :
متن یا عنوان :
عکس :     
     
متن تصویر را وارد نمایید :