بُروجـِن يکي از شهرهاي استان چهارمحال و بختياري ايران است. بروجن در بخش مرکزي شهرستان بروجن واقع است. جمعيت اين شهر بر اساس آمار سال 1385 برابر با 49,077 نفر بوده است.
از بروجن همواره به عنوان يکي از سردترين شهرهاي کشور در گزارشات هواشناسي نام برده ميشود در عرض جغرافيايي(51 درجه و 18 دقيقه شرقي) و طول جغرافيايي (32 درجه شمالي) قرار دارد. ارتفاع اين شهرستان از سطح متوسط دريا 2197 متر است.از لحاظ اقليمي داراي شرايط نيمه مرطوب با تابستان معتدل و زمستان بسيار سرد ميباشد. تعداد روزهاي يخبندان در حدود 122 روزدر سال ميباشد. حداقل مطلق دماي اين ايستگاه به 27- درجه ميرسد و حداكثر مطلق دماي مشاهد شده به 36 درجه سانتيگراد بالغ گرديده است. بارش سالانه اين ايستگاه بطور متوسط به 243 ميليمتر بالغ ميگردد و داراي دو فصل خشك و مرطوب است. فصل خشك آن از خرداد تا شهريور ادامه دارد و فصل مرطوب آن از مهر ماه آغاز و تا ارديبهشت ادامه دارد. در مجموع بارش فصل زمستان به 44 درصد و پاييز به 32 درصد و بهار به 24 درصد ميرسد و تابستان 1 در صد بارش را داراست. بروجن يکي از مرتفع ترين شهرهاي کشور است که اين خصيصه بروجن را از جهت محيط زيست حيواني و گياهي بسيار غني و پر جاذبه نمودهاست.
اين شهر در دشتي به وسعت حدود 580 کيلومتر مربع در شرقي ترين نقطه استان قرار گرفتهاست.
تاريخ دقيق اسکان در اين مکان مشخص نيست، هرچند قديمي ترين تاريخ مسجل براي بروجن را ميتوان بر اساس سنگ مزاري که چندي پيش در اين شهرستان با تاريخ فوت متوفي به سنه 1004 هجري قمري يافت شده محاسبه کرد. تاريخ مرکزيت جمعيت به حدي که بتوان آن را شهر ناميد به زمان نهضت مشروطيت وتجمع بختياريهادراين شهربراي فتح اصفهان وتهران ميرسد. رشد جمعيت بروجن از دهههاي سوم و چهارم قرن حاضر آغاز شده و با توجه به موقعيت جغرافيايي آن که در محدوده تلاقي سه استان فارس واصفهان و چهارمحال بختياري وسه ايل بزرگ بختياري قشقايي و بوير احمد قرار گرفته از زمينه بسيار مناسبي براي توسعه برخوردار است. خصوصا اينکه يکي از شهرهاي اصلي در مسير ترانزيتي خوزستان به اصفهان نيز محسوب ميشود. مردم شهر بروجن به زبان فارسي و بختياري تکلم ميکنند و در قديم لهجهاي مخصوص به اين شهر هم وجود داشته که چند شاعر محلي هم به اين گويش اشعاري سروده و مي سرايند و اين لهجه را به طور کامل، تنها در همان اشعار ميتوان يافت و لهجه مردم با آن متفاوت ميباشد . داراب افسربختياري شاعرشهير زاده اين شهرستان است و چشمه سياه سرد و تالاب چغاخوروآداب ورسوم اصيل بختياريها ازجاذبههاي گردشگري اين مناطق به شمار ميآيد قاليهاي پشم يلمهاي و قالي وقاليچههاي بختياري بروجن بسيار مشهور است. در گذشته نيز گيوه اين شهرستان شهرت کشوري داشتهاست.