جمعيت
جمعيت شهر بندر جاسک طبق سرشماري عمومي نفوس و مسکن در سال 1385 ،برابر با 12134 نفر بودهاست.
تاريخچه
نام اين بندر که امروز جاسک ناميده ميشود، در دوران گذشته به صورتهاي جاشک، چاشک، جک، رأسالجاسک و چاسک نيز ثبت شده است. در دوران بسيار قديم بندر جاسک يکي از کانونهاي معتبر آئين ميترا بود. معبدي به نام آناهيتا در جاسک باقي مانده است. تهمتن بن توران شاه ملقب به سلطان قطبالدين در سال 1330 ميلادي به بعد در جاسک حکومت داشتهاست. در سال هزار و ششصد و چهارده ميلادي انگليسيها بندر جاسک را به عنوان بندر تجاري خود در شمال خليج فارس انتخاب کردند.
اولين محموله انگليسيها در سال 1616 با کشتي از هند در جاسک پهلو گرفت و در سال 1619 ميلادي، تجار مذکور اولين تجارتخانه شرکت هند شرقي در جاسک را تأسيس کردند. اين بندر تا زماني که بندرعباس به تجارت انگليسيها اختصاص داده شد، مرکز تجارت و معاملات کمپاني هند شرقي با مرکز ايران بود. در اواخر سال 1620 ميلادي هلنديها از ورود دو کشتي کمپاني هند شرقي به بندر جاسک جلوگيري کردند. اين کار که منجر به نبرد سختي بين انگليسيها و هلنديها در حوالي اين بندر شد، به شکست و اخراج هلنديها از بندر جاسک انجاميد.
کشور انگليس براي بسط نفوذ خود در سال 1864 ميلادي اقدام به استحکام مواضع خود در خليجفارس نمود. از جمله اين اقدامات، ايجاد خطوط تلگراف و کابل زير دريايي بود که ايران و هند را از طريق گواتر- جاسک- بندرعباس مرتبط ميساخت. دولت انگليس استحکامات نظامي چندي در جاسک به وجود آورد. در سال 1901 ميلادي خطوط تلگرافي (سيم دريايي) ديگري از بندر جاسک به مسقط (عمان) داير شد که مرکز آن در جاسک قرار داشت. درسال 1932 از سوي دولت ايران عبور بدون اجازه هواپيماهاي انگليسي و هلندي که از خاور دور به خاور ميانه ميآمدند، ممنوع اعلام شد؛ زيرا از بدو تأسيس خطوط هوايي، اين دو کشور بدون کسب اجازه در فرودگاههاي جاسک- بندرعباس- لنگه فرود ميآمدند. در نتيجه اين ممنوعيت، مسير پروازهاي فوق تغيير کرد. بندر جاسک امروزه از شهرهاي نسبتاً آباد استان هرمزگان است که سه طرف آن را آبهاي ساحلي احاطه کرده و آن را به صورت يک شبهجزيره درآوردهاست. شهر از دو سوي شرق و غرب به خليج جاسک ميپيوندد و از سوي ديگر (شمال شرقي)، به مناطق نظامي متصل است. اين موقعيت، شکل ظاهري شهر را به حالت طولي درآورده و عرض آن را بسيار محدود کردهاست .
جاذبههاي طبيعي
کوه بشاگرد رشته کوه بشاگرد در شهرستان جاسک به شکل عدد هشت قرار گرفته و دو رشته کوه نسبتاً متمايز را به نامهاي رشته کوه بشاگرد شرقي و رشتهکوه بشاگرد غربي پديد آوردهاست. بنلدترين قله آن به نام کوهمهر در دهستان بشاگرد غربي شهرستان جاسک با ارتفاع دو هزار و چهل و شش متر قرار گرفتهاست. از جمله کوههاي استان هرمزگان ميتوان به اين کوهها نيز اشاره کرد پشت کوه به ارتفاع دو هزار و ششصد و چهل و پنج متر در شمال شرق بندرعباس. سياه با ارتفاع دو هزار دويست و شانزده متر در شمال غربي شهرستان لنگه، بناب، مهرگان بندهوشدان، سرملا، سيبا و غيره.
رودخانه جگين
اين رودخانه از کوههاي بشاگرد سرچشمه ميگيرد و با پيوستن چند رودخانه ديگر از جمله رودخانه انگهران به آن، به درياي عمان ميريزد. آب اين رودخانه شيرين است. در هنگام بارندگي يا رگبارهاي کوتاه، مقدار قابل توجهي از آب شيرين اين رودخانه به دريا سرازير ميشود.