بافق، مرکز شهرستان بافق، یکی از شهرهای استان یزد در ایران است.
این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ دارای جمعیتی برابر با ۳۰٬۸۶۷ نفر بودهاست.
شهر بافق زادگاه بزرگانی چون شیخ محمد تقی بافقی، شرف الدین علی بافقی، مستفی بافقی، نوائی بافقی، جلالی بافقی، مرادی بافقی، عبدالرضا خان بافقی است. این شهر در فاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرق یزد و در چهار راه بینالمللی خطوط راهآهن جنوب به شمال و شرق به غرب قرار گرفتهاست. خط آهن مشهد-بندرعباس و تهران-کرمان در بافق از هم میگذرند.
کوهستانهای بافق در شرق این شهرستان قرار دارند که مهمترین آن بنلخت با ۳۰۰۲ متر ارتفاع است. بنابراین مناطق شرق بافق آب وهوای ملایمتر و کوهستانی دارد و مناطق غربی، آب و هوای بیابانی و گرم و خشک دارد.
مهمترین رودخانه بافق رودخانه شور است که از ماهان کرمان شروع شده و در کویر در انجیر به گل مینشیند. مهمترین بناهای تاریخی بافق عبارتند از آرامگاه امامزاده عبدا..، مسجد جامع، پیرمراد، قاضی میر جعفر و قلعه باقرآباد.
این منطقه یکی از قطبهای معدنی کشور محسوب میشود. مهمترین معادن سنگ آهن چغارت، فسفات آسفوردی، سرب و روی کوشک، سه چاهون و… بوده که بخشی از جمعیت را به کار گرفتهاند و سنگ آهن بافق مهمترین تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد و آهن کشور میباشد. مهمترین محصولات کشاورزی بافق گندم، جو و روناس میباشد. بافق تنها شهرستان استان یزد است که دارای نخلستانهای پهناور میباشد.
مهمترین صنایع دستی مردم بافق: قالی بافی، بافت پادری، جارو و بادبزن و حصیر میباشد.
کارخانه ذوب روی بافق و کاشی زمرد، نئوپان مقاوم، کارخانههای ماکارونی و کارخانه کود شیمیایی فرآیند کود و سم بافق و کاشی آپادانا از مراکز مهم صنعتی بافق است. اجرای طرح توسعه چغارت و احداث کارخانجات مختلف در شهرک صنعتی و صنایع جوار ریلی و جوار معدنی بویژه آگلومراسیون و گندله سازی، توسعه شیلات و کشاورزی و دامپروری خصوصاً مرکز تحقیقات شتر از جمله طرحهای صنعتی این شهرستان هستند.
این شهر دارای دو محله اصلی لرد و قلعه میباشد. به دلیل آب و هوای گرم منطقه میتوان خرماوپسته را مهمترین محصولات کشاورزی این شهر دانست.